De halve wereld

Komt een Nederlandse Amerikaan naar de Brabantse Universiteit. Zijn naam is Roemers, Bert Roemers. Bert is een academische topper, al zegt hij het zelf, en zeer ondernemend ingesteld. Al meteen na zijn intrede heeft hij vastgesteld dat zijn nieuwe werkplek dringend moet worden gereanimeerd. En uiteraard ligt daar een taak voor Bert. De Open Dag binnenkort vormt de ideale gelegenheid om het volk hier aan de universiteit te laten kennismaken met zijn grootse plannen. Maar dan gaat collega Proost, ingeweken Belg en hoofd van de afdeling, er zich mee bemoeien.

'Een levendige inkijk in het academische wereldje van de lage landen. De verstandhoudingen lijken beheerst en beschaafd, maar onderhuids botsen en schuren karakters en ambities. Muziek lijkt ontsnapping te bieden, maar ook daar is niet alles wat het lijkt. Met heel veel plezier gelezen!'

Spinvis

‘Onovertroffen en als geen ander kan Marc Swerts de academische wereld op een treffende manier beschrijven. Dat doet hij met humor en een aangename Vlaamse blik. Mijn favoriete auteur uit België sinds Hugo Claus.’

Jim Jansen - Hoofdredacteur New Scientist
Boekinformatie
ISBN 9789493111950 – NUR 301
Paperback / softback

Eerste druk mei 2022
© 2022 Marc Swerts & Beefcake Publishing
Ontwerp Lennard van de Laar
Portret auteur Frans Lahaye
Foto omslag George Dolgikh via iStock

Beefcake Publishing
M. van Boergondiëstraat 8, 9000 Gent

Een inkijkje

Komt een Nederlandse Amerikaan naar de Brabantse Universiteit. Zijn naam is Roemers, Bert Roemers. Bert is een academische topper, al zegt hij het zelf, en zeer ondernemend ingesteld. Al meteen na zijn grote intrede heeft hij vastgesteld dat zijn nieuwe werkplek dringend moet worden gereanimeerd. Uiteraard ligt daar een taak voor Bert. De Open Dag binnenkort vormt de ideale gelegenheid om het volk hier aan de universiteit te laten kennismaken met zijn visionaire plannen. Maar dan gaat collega Proost, ingeweken Belg en hoofd van de afdeling, er zich mee bemoeien.

Bestel ‘De halve wereld’ bij Marc (€ 17,50)

Wil jij het boek gesigneerd hebben? Koop het dan persoonlijk bij Marc Swerts of bestel het via onderstaand formulier (zolang de voorraad strekt).