Marc als schrijver

“Ware verzinsels en verzonnen waarheden”

Een paar jaar geleden is Marc begonnen met het schrijven van fictie. Tot nog toe heeft dat een aantal manuscripten opgeleverd over het academische milieu. Meer specifiek zijn het verhalen die zich afspelen op of in de buurt van de (fictieve) Brabantse Universiteit (de BrU).

Marc Swerts als schrijver

Een paar jaar geleden is Marc begonnen met het schrijven van fictie. Tot nog toe heeft dat een aantal manuscripten opgeleverd over het academische milieu. Meer specifiek zijn het verhalen die zich afspelen op of in de buurt van de (fictieve) Brabantse Universiteit (de BrU). Samen vormen die verhalen een grotere raamvertelling, waarbij centrale figuren uit het ene verhaal nevenfiguren zijn in de andere.

Marc heeft zich tijdens het schrijven laten inspireren door zijn grote voorbeelden. Zijn favoriete Vlaamse en Nederlandse auteurs zijn Louis Paul Boon, Hugo Claus, Simon Carmiggelt, Jeroen Brouwers, Willem Elsschot, Willem Frederik Hermans en Gerard Reve. Van de buitenlandse auteurs houdt hij het meeste van Louis Ferdinand Céline, Brett Easton Ellis, John Updike, Philip Roth, Alberto Moravia, Mario Vargas Llosa en Lars Saabye Christensen. Tot nog toe zijn twee boeken van hem verschenen die beide handelen over de Brabantse Universiteit: Dekker (2020) en Nach Schwitzerland (2021). Deel drie in deze reeks is in voorbereiding en verschijnt naar verwachting in het voorjaar van 2022.  De andere manuscripten worden nu voorbereid voor publicatie op een later moment.

DE HALVE WERELD

Binnenkort verkrijgbaar!

NACH SCHWITZERLAND

Nu verkrijgbaar!

DEKKER

een campusroman

Tweede druk