DEKKER

een campusroman

Professor doctor Dekker is hoogleraar aan de Brabantse Universiteit. Hij staat in de startblokken om een prestigieuze prijs in ontvangst te nemen. Dik verdiend, vindt hij zelf. Het zindert in zijn afdeling, want aan het eind van de week, op vrijdag, gaat het allemaal gebeuren. De prijsuitreiking moet een groots en gigantisch evenement worden, het hoogtepunt van zijn carrière, de ultieme beloning voor zijn jarenlange inspanningen ten behoeve van zijn vakgebied en van zichzelf. In al zijn ijdelheid ziet Dekker echter één belangwekkend detail over het hoofd.

“In zijn roman Dekker geeft Marc Swerts ons een intrigerend inkijkje in het reilen en zeilen van de universiteit in de 21e eeuw en laat hij op meeslepende wijze zien hoe meedogenloze ambitie en grandioze zelfoverschatting desastreuze gevolgen kunnen hebben.”

dr. Sander Baxtwitter.com/sanderbax
Boekinformatie
ISBN 9789493111271 – NUR 301
Paperback / softback
Eerste druk mei 2020

© 2020 Marc Swerts & Beefcake Publishing
Ontwerp Lennard van de Laar
Fotografie Frans Lahaye

Beefcake Publishing
E. Seghersplein 21, B-9000 Gent
www.beefcakepublishing.be

Een inkijkje

Mama had vanmorgen opnieuw bij hem aan tafel gezeten. Na het ontbijt was ze met hem meegelopen naar de voordeur, anders dan anders, en leek ze hem nog even te willen inspecteren. Daarmee had ze een dagelijks ritueel doorbroken. Het bevreemdende van de ochtend werd nog extra gemarkeerd toen ze hem net voor het buitengaan over de wang aaide, alsof ze zich zorgen maakte, gedreven door een dieper moederinstinct. Terwijl hij haar toch niks verteld had.
‘Doe het goed vandaag.’
Op een of andere manier had dat omineus geklonken, passend in een filmscène over een vrijheidsstrijder die net voor zijn finale missie nog snel de zegen krijgt van de mater familias.

Bestel ‘Dekker’ bij Marc (€ 17,50)

Wil jij het boek gesigneerd hebben? Koop het dan persoonlijk bij Marc Swerts of bestel het via onderstaand formulier (zolang de voorraad strekt).